• Jachthaven Scharendijke

Jachthaven Scharendijke

 

Jachthaven Scharendijke is een grote, maar betrekkelijk rustige haven, omzoomd door groene dijken met eigentijdse voorzieningen op slechts twintig minuten lopen van het Noordzeestrand.

De haven telt 700 ligplaatsen met gratis water en elektra aansluiting. Passanten kunnen voor een korte periode terecht in onze passantenkom, voor een langere periode hebben wij passende boxen beschikbaar. De jachthaven heeft verschillende toiletgebouwen, een speeltuintje, een zwemstrandje, jachtwerf, een duikhotel/restaurant, en het clubhuis/restaurant Da Roberto met uitzicht op de Grevelingen.

Andere gezellige cafe's en eetgelegenheden zijn er in de dorpskern, evenals een huisartsenpraktijk en pinautomaat.
Wie de benen wil strekken kan een wandeling over de dijk maken naar het Noordzeestrand, of per huurfiets de dorpen, bossen en duinen op de mooie kop van Schouwen verkennen. Op ons havenkantoor maken we u graag wegwijs.

De Jachthaven kent twee entiteiten:
* de Stichting Jachthaven Scharendijke (SJS), die de haven exploiteert, de haven onderhoudt, ligplaatsen toewijst en factureert, passanten accommodeert, etc. In deze website is informatie incl. bestuur en contact informatie opgenomen onder de tab “Haven”.
* de Watersport Vereniging Scharendijke (WVS), die zeilwedstrijden, zeilinstructie en tochten organiseert en samenwerkt met andere watersport verenigingen. In deze website is  informatie incl. bestuur en contact informatie opgenomen onder de tab “Vereniging”.

Tot ziens in Scharendijke